Joehoe! - Reisverslag uit Metz, Frankrijk van Marianne Adema - WaarBenJij.nu Joehoe! - Reisverslag uit Metz, Frankrijk van Marianne Adema - WaarBenJij.nu

Joehoe!

Blijf op de hoogte en volg Marianne

22 Februari 2007 | Frankrijk, Metz

Hallo Mensen,

Hier een kort berichtje voordat ik weer vertrek naar Zuid-Frankrijk. Morgenochtend (23-02) vertrekken we. Ik blijf daar twee weken samen met de kids en de opa en oma (mami et papi, de normale mama is hier maman). Agnes en Thierry moeten werken, dus die gaan na het weekend weer terug. Dat betekent dus twee weken geen internet . Maar, ik overleef het wel. Haha.

Vorige week heb wat grappigs meegemaakt. Agnes, kids en ik waren even naar buiten voor een wandeling. Ik duwde de kinderwagen met Eugénie erin. Toen we vlak bij ons huis (in winkelstraat) waren moest ik weer eens op Agnes en Victor wachten. Ze liepen zo ontzettend ergerlijk langzaam! Dat buiten beschouwing gelaten. Er kwam opeens een ei naar me toe, (halfdonker, walgelijk pluisbaardje) hij vertelde me even dat hij mij heel mooi vond en of we niet konden afspreken. Dit begreep ik pas na 2x "pardon?" te hebben gezegd. Hij praatte namelijk Belachelijk zacht, daardoor snapte ik eerst niet echt wat hij nou eigenlijk wilde. Dacht eerst dat hij Eugénie wou zien, maar hij bleef me zo aan staren. Naja, Agnes kwam er gelukkig net aan toen hij vroeg of we niet wat konden beginnen. Ik: "Nee, dacht het niet!". Ei: "Waarom niet dan?". Ik: "Ik moet weg, heb nu geen tijd" en we zijn weggelopen. Hahha. Vond het wel grappig, jammer dat de jongen zo'n sukkel was. Haha.

Inmidddels ben ik ook al wat “verfranst”, ik eet namelijk vijf verschillende soorten kaas. Provolone piquant, Provolone doux (zachtere soort, minder pittig), Emmental Suisse (zwitserse kaas, met grote gaten), Mozzarella (je weet wel, zo'n witte bol) en ons eigen normale Edammer jonge kaas. Als we m hebben ook nog geitenkaas, heerlijk! Helaas is die altijd zomaar op. Daarnaast eet ik veel, veeeel aarbeien jam. Laatst hebben heit, mem en ingrid hagelslag en pindakaas voor mij meegenomen. Perfect dus! Kan me al aardig vinden in het lunchen hier.

Vorige week heb ik trouwens een briefje in verschillende universiteitsgebouwen opgehangen, waarin ik vraag of er mensen zijn die eens wat met mij willen afspreken. Op deze manier hoop ik hier wat jongeren te leren kennen. Er hebben al wat mensen (drie slechts, maar toch) gereageerd. Dus dat is altijd leuk. Moet nu alleen nog echt es even wat afspreken.
Ook ben ik nog even naar de toeristen informatiebureau geweest voor adressen van verschillende dansscholen. Hopelijk zit er wat leuks tussen, maar ik moet nog rondbellen om te kijken welke dansschool geschikt voor mij is.
Als laatste, ik mail met een vrouw hier. Zij in engels en ik in frans, vervolgens verbeteren we elkaar.

Nou, verder geen belangrijk nieuws. Leven jullie allemaal nog?
Oant snel, dikke tut,
Marianne.

ps: Anne, Judith, jullie kennen dit verhaal (grotendeels) al. Sorry, hehe.

• 22 Februari 2007 - 12:10

Ingrid:

Liefje,
    wat een leuk verhaal, je had me al verteld over het Ei, maar als je 't zo leest, ist nog veel erger. Maargoed, misschien komt er de volgende keer wel een enorm toffe peer op je af! Met mijn peer gaat alles goed, hij is nu te trainen en vanmiddag ga ik even naar 'm toe voor een bakkie. Volgende week hebben we het huis voor ons alleen, z'n ouders + ate gaan op skivakantie, fijn nou! Tsjikke, fijne dagen en alvast een goede reis naar Zuid-Frankrijk en we bellen hoor!

Tút dyn sus Ingrid

• 22 Februari 2007 - 14:05

Femke (petrovskiiii):

Heee
    Een Franse Gerrit! niet zo verlegen hoor Marianne, gewoon afspreken ;) gaat niet alleen om het uiterlijk hehe...

Wat goed dat je die berichtjes hebt opgehangen. Ben benieuwd wat voor mensen daar op reageren!

Nou hou ons maar op de hoogte!

Tut Femke

• 22 Februari 2007 - 15:39

JT:

Haai Fanke!! Dus, jij valt daar wel in de smaak bij de mannetjes... moeten dan natuurlijk wel een beetje goed voor de dag komen en die beschrijving van jouw aanbidder klinkt niet zo lekker ;) Aan de kaas dus.. misschien kun je bij terugkomst een kaaswinkeltje in Dokkum beginnen, geheel in kostuum als melkmeisje achter de toonbank.. ik doe mee! Weinign newz hier, veel te druk met school pff.. Kusss.

• 22 Februari 2007 - 15:41

X:

JT = natuurlijk Jantina!

• 22 Februari 2007 - 18:35

S.J.:

Hey Marianne,,
    Mooi verhaal! Er wordt daar goed gelunched,, goeie zaak! Heel veel plezier in Zuid _Frankrijk, daar zijn vast hele leuke peren!
    xx Sierk Jan

• 24 Februari 2007 - 09:33

Annabanana:

Haaaa leave!

Wat een belevenissen, je hottie klinkt als een Bonne in het kwadraat, aaargh ;P

Goed van je dat je via die briefjes contact zoekt, moet vast lukken toch? Heb je al weer iets terug gestuurd? Misschien kom je zo een knappe Fransoos tegen :)

Nou geniet er nog even van! Ik ga op zoek naar een servicecenter voor mn mobiel, hij heeft het loodje gelegd :'( Heel treurig!

Doehoeeeee, fijn weekend!

Tut Anna